Ljudi koji su iz nekog razloga zainteresovani za ovu religiju sigurno bi želeli da znaju šta su zapovesti satanizma.

Naravno, ova religija ima svoju filozofiju.

Postoji samo devet sotonskih zapovesti.


Izgledaju otprilike ovako:

*umesto apstinencije, čovek treba da se prepusti svojim instinktima;

*umjesto duhovnih snova, treba izabrati punopravno postojanje u materijalnom svijetu;

*neprijatelji se moraju osvetiti, a ne okrenuti drugi obraz;

*umjesto licemjerne samoobmane, vrijedi pokazati mudrost;

*milost se ne može pokazati laskavcima, već samo onima koji je zaslužuju;

*treba se odgovorno ponašati samo prema odgovornim, a ne prema duhovnim vampirima;

*čovjek je životinja najopasnija za sve druge životinje;

*svi grijesi, koje predstavlja Sotona, ne vode do duhovne smrti, već do fizičkog, emocionalnog i mentalnog zadovoljstva.

CRNA BIBLIJA

Glavne odredbe mračnih učenja, uključujući Sotonine zapovijesti, iznio je Anton LaVey u knjizi posebno napisanoj za to.

Zove se „Sotonska Biblija“ i uključuje četiri glavna odjeljka: „Knjiga sotone“. „Knjiga o Luciferu„. „Knjiga Belijala„. „Knjiga o Levijatanu„.

Prema mnogim predstavnicima inteligencije, Sotonska Biblija je potpuno konzistentno i racionalno djelo koje može izazvati interes prvenstveno među tinejdžerima i mladima. Sudeći po ovom radu, opšteprihvaćene ideje o ovoj religiji često su pogrešne. Uostalom, ideologija sotonizma se često predstavlja kao odobravanje neodgovornih i okrutnih djela.
Međutim, sudeći prema djelu „Sotonska Biblija“, takvo ponašanje je u apsolutnoj suprotnosti s temeljima etike ovog učenja. U prvom planu LaVeyeve religije je, prije svega, nezavisnost pojedinca.

To jest, za savršena djela čovjek mora odgovarati sebi, a ne Bogu ili đavolu. Zapravo, sam pali anđeo, prema učenju LaVeya, simbol je slobode, pobune protiv nepravde, samorazvoja. Status Sotonine crkve u naše vrijeme je zvaničan. Dozvoljen je u mnogim zemljama svijeta.

Ruska satanska crkva zvanično je registrovana u maju 2016. godine.

Glavni simboli satanizma

U početku je ova religija bila označena uglavnom samo obrnutim raspelima. Nakon objavljivanja LaVeyeve biblije, pentagram sa likom koze (Baphomet) iznutra postao je glavni simbol sotonizma. Naravno, ovaj pentakl nije izmislio sam osnivač Crkve. Najvjerovatnije, njegov prototip je simbol Mendesove koze (inkarnacija Neter Amona). Ovo potonje su egipatski svećenici nazivali „skrivenim, prebivajući u stvarima“ i smatrali su ga nekom vrstom mračne sile koja prodire u svu prirodu. Obrnuti krst i Bafomet su stoga glavni simboli satanizma. Ali, naravno, daleko od toga da su jedini. Uključuje religiju i druge znakove.

Na primjer, tri šestice su vrlo česte. Mogu se prikazati kao sam 666 ili kao FFF (F je šesto slovo engleske abecede).