Kult je reč koja ima negativno značenje i upućuje na nešto što u tolikoj meri ispira mozak i okupira um da na kraju prerasta u bolesno ludilo, a često nije jasno kako se neki u to „uvuku“. Vrhunac strave su kultovi koji oko sebe seju smrt kao da je to najnormalniji čin na svetu.

1. Kult „Crni Isus“ – silovali i ubijali devojčice

„Crni Isus“ pseudonim je koji je uzeo Stefan Tari iz Papue Nove Gvineje nakon što je iz nepoznatih razloga napustio školovanje i osamio se u novogvinejskim planinama. Njegov istoimeni kult prikupio je više od .6000 članova uprkos kontroverznom zlostavljanju žena koje su Teriju i ostatku grupe služile kao seksualne robinje. Tzv. „Flower Girls“ bile su posebno odabrane mlade devojke čija je jedina svrha bilo zadovoljenje bolesnih seksualnih nagona čelnika kulta. Teri je jednom prilikom rekao kako je imao ni manje ni više nego 430 seksualnih robinja.

Jedna od njih bila je i 13-godišnjakinja koju je vlastita majka „ponudila“ Crnom Isusu. Teri je devojčicu silovao do smrti, a potom navodno zajedno sa njenom majkom pojeo njeno meso i popio krv. Grupa seljaka koja je znala za postojanje kulta 2007. je otela vođu i predala ga policiji. Osuđen je za razne vrste silovanja, ali ne i za ubistvo. U zatvoru je proveo šest godina, a onda zajedno sa „cimerima“ uspeo da pobegne. Skrivajući se u obližnjem selu, Teri je još ubio i petogodišnju devojčicu i pokušao da ubije jednu tinejdžerku. Ovog puta su seljani odlučili uzeli stvar u svoje ruke, oteli su krvnika, kastrirali ga i spalili.

2. Čak 666 uboda nožem,

Pripadnici Ruskog tinejdžerskog satanističkog kulta, predvođeni ogorčenim dečakom Nikolajem Ogolobjakom, iz zabave su počeli da žrtvuju male životinje vragu. Tvrdili su kako im se život poboljšao kad se se mole Satani. Kult je brojao svega osam članova između 17 i 19 godina.

Jednom prilikom 2008. godine „klinci“ su tokom odlaska na muzički festival oteli četiri mlađe tinejdžerke i odvukli ih u šumu. Nakon što su devojčice opili, brutalno su ih izboli simboličnih 666 puta. Tela su ritualno jeli, a udove bacali u jamu. Dva meseca posle otkriveni su ostaci žrtava, a krvnici su osuđeni za ubistva.

3. „Farma Džefrija Lundgrena“ – izlaz iz kulta je smrt

Oduvek poznat po radikalnim stajalištima o crkvi, Džefri Lundgren sa suprugom i četvoro dece unajmio je farmu u Ohaju i osnovao vlastiti kult, kasnije poznat kao „Farma Džefrija Lundgrena“. Prikupio je dvadesetak ljudi koje je prisiljavao da mu daju svoje plate, prisluškivao im telefonske razgovore, a na kraju im u potpunosti branio bilo kakvu komunikaciju. Kako bi zadovoljio svoje životinjske nagone, prisiljavao je žene da gole plešu za njega dok je on u isto vreme gledao i samozadovoljavao se.

Dok su stvari izmicale kontroli, jedna porodica članica kulta je odlučila da se pobuni protiv bolesnog režima kulta i počela da razmišlja o njegovu napuštanju. Saznavši njihove namjere, Lundgren je odlazak odlučio da spreči i pozvao je ostale na žrtvu pobunjenika. Nakon obroka izveo je porodicu i sa nekoliko pomoćnika pištoljem upucao jednog po jednog člana. Nakon dva dana, kult je napustio farmu.

Tela žrtava pronađena su više od pola godine kasnije, kada su uhapšeni i zločinci. Njihov vođa na suđenju je u svoju obranu rekao kako je on Božji izaslanik i nije zaslužio smrtnu kaznu, što je sud, svakako, odbio i Lundgren je ubijen smrtonosnom injekcijom.

  1. Uklanjanje leve dojke

Tokom 1981. godine Čikago su potresale serije monstruoznih silovanja i ubistava. Prva žrtva bila je Linda Suton (28), koja je nasmrt izbodena, i ostavljena bez leve dojke. Bio je to tek početak, usledilo je zatim čak 18 istih ubistava. Kasnije je otkriveno da je za zločine kriva grupa od četvorice mladića koji su sebe nazivali „The Ripper Crew“. Putovali su kombijem i mamili žene unutra, a zatim ih odvozili u stan gde su ih žrtvovali.

Nakon što bi se seksualno iživljavali nad njima, obavezno bi im odsecali levu dojku koju bi poslie pojeli. Ispostavilo se da je o tom ritualu vođa kulta čitao u „satanističkoj bibliji“. Krvnici su otkriveni i privedeni nakon što je poslednja njihova žrtva preživela stravični ritual i njihove opise dala policiji. Tri mladića su priznala zločine, ali ne i njihov vođa. Njega su osudili na 120 godina zatvora.

  1. „Deca oluje“ – tela kasapili motornom testerom

Braća Glen bili su uzorni vernici do trenutka u kom je jedan od njih izbačen iz crkve zbog alkohola i droge. Ubrzo je jedan od njih dvojice počeo da govori kako mu se obraća sam Bog i znao je da ućutkuje ljude kako bi čuo što „Gospodin“ ima da mu kaže. Tejlor je osnovao radikalan religijski pokret, a s obzirom na to da nije imao novca za svoj „projekt“, podvodio je žene i prodavao drogu kako bi zaradio. To mu nije išlo kako je zamislio pa je počeo i da krade. U proleće 2000. godine upoznao Selinu Bišop, sa kojom je započeo vezu pod lažnim imenom.

Ubrzo zatim, braća su pod imenom „Deca oluje“ provalila u kuću starijih supružnika, koje su omamili drogom i prislili ih da napišu ček u vrednosti od 100.000 dolara. Banka je odbila isplatu zbog sumnjivih okolnosti. Po povratku u kuću žrtava, odlučili da ih se reše jer nisu umrli od predoziranja kako su planirali. Nakon stravičnog ubistva, prepolovili su tela motornom testerom pa se molili nad njima.

Sledeća žrtva bila je Tejlorova djevojka Selina. Nagovorio ju je da legne na pod kako bi je izmasirao, a njegov brat Džastin je zatim udario čekićem u glavu, a Tejlor je dokrajčio prerezavši joj vrat. Potom su telo ritualno presekli testerom. Delove svih žrtava „pakovali“ su u vreće i bacili u reku. Budući da je Selinina majka bila jedini preostali svedok koji je znao za njih, rešili su se i nje. Zločinci su ubrzo otkriveni i osuđeni na smrtnu kaznu. Tejlor je nije dočekao, već je sam presudio sebi obesivši se.